woensdag 29 juni 2022

De ooievaars van "De Horsten"

Het was vandaag en gisteren prima zomerweer.

Voor een pensionado een goede reden om flink wat kilometers te maken. Met allerlei ritten reed ik de afgelopen 2 dagen in totaal 92 kilometer. Met de 70 kilometer van afgelopen maandag, die enigszins in het water viel, kom ik op 162 kilometer in 3 dagen. Een gemiddelde van 54 kilometer per dag.

De langste rit was gisteren naar de volkstuin en vandaar via de duinen naar Katwijk, waar ik een jarige collega een 100% Leids cadeautje bracht.

Via Valkenburg reed ik terug naar de Stevenshof.
Op weg naar de volkstuin moest ik bij de Kenauweg omrijden. De weg was met rood-witte linten afgezet. Later las ik, dat het om een gevonden handgranaat bij bij een bedrijfspand ging. 
Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen, dat de politie een dader in het vizier heeft....

Vanmorgen bracht ik Ada's fiets naar fietsenmaker Van Vliet in Noord-Hofland. Na een stukje wandelen fietste ik naar de Leidse Boerenmarkt. Normaal een routinehandeling, maar deze dagen moet je af en toe over je schouders kijken of je niet wordt gevolgd wordt door een kolonne tractoren.


Na de boodschappen thuis gebracht te hebben fietste ik naar de nieuwbouw van Zwembad & IJshal "De Vliet".

Langs de Oostvlietweg tapte ik naar de Vlietlanden om de Vogelplas aan de oostzijde te passeren. Voor de natuurijsschaatsers heb ik een teleurstellende mededeling.

De oorzaak hiervan is duidelijk.

Via de Kniplaan, de Noortheylaan en de Horstlaan fietste ik naar de Landgoederenroute en vandaar naar de volkstuin. Ter hoogte van "De Horsten" zag ik in een pas gemaaid weiland een tiental ooievaars lopen, waarvan een zestal dichtbij genoeg om op de foto te zetten.

Nu zijn "De Horsten" eigendom van het Koninklijk Huis. Mochten er binnenkort mededelingen gedaan worden door het Huis van Oranje over het onderbreken van de studie van Prinses Amalia aan de Universiteit van Amsterdam, dan weet u alvast, welke mededeling er gaat komen....

Geen opmerkingen: