zaterdag 25 juni 2022

333m.nl onder voorbehoud

Deze week stond de Nederlandse televisie in het teken van het fietsen. Allereerst was er een uitzending van Andere Tijden over ons trouwste vervoermiddel. KLIK HIER.

Gisterenavond stelde Gregory Sedoc zich de vraag, waarom sinds Joop Zoetemelk in 1980 geen enkele Nederlander de Tour de France gewonnen heeft? KLIK HIER.
Vrijdag begint in Kopenhagen de Tour de France.

Na een drietal dagen op Sjealand en Jylland verhuist het peloton naar Frankrijk, waar de Tour wordt hervat.

Het is ook weer de tijd van de vele Tourspelen, waarbij mensen proberen hun vrienden of collega's te overtroeven. Zelf doe ik al een kleine 20 jaar mee met Ploegleider

Vorig jaar eindigde 333m.nl als vijfde, nadat deze ploegleider zowaar één dag de gele trui aan mocht trekken.

Natuurlijk gaat het nergens over, maar is het gewoon leuk om te doen.

Als je meespeelt, volg je de wielerwedstrijd veel intenser en hoop je, dat "jouw" renners het buitengewoon goed gaan doen.

Zoals gebruikelijk speel ik open kaart en maak de samenstelling van 333m.nl vooraf bekend op deze blog. Deze traditie hou ik in stand.

Dit jaar is het wel onder voorbehoud. Normaal gesproken is wielrennen al een sport met de nodige risico's.

Dit jaar komt daar de terugkeer van corona in het wielerpeloton bij.

Tijdens de Giro d'Italia heb ik kunnen zien, wat de gevolgen zijn van medisch ongemak, toen mijn 3 kopmannen alledrie de Ronde van Italië moesten verlaten vanwege medisch ongemak.

Met dit in het achterhoofd doe ik aan risicospreiding.

Dit houdt in, dat ik het nuchtere Nederlandse gezegde in gedachten houd: men moet nooit al zijn eieren in één mand stoppen.

Dit houdt in, dat ik maximaal 2 renners per ploeg selecteer. Dit leidt tot de volgende wielerploeg van 333m.nl.

Dit zorgde ervoor, dat van de Jumbo-ploeg kopman Primoz Roglic afviel. De Sloveen is 5 punten duurder dan medekopman Jonas Vingegaard, die vorig jaar tweede werd in de Tour. Rittenkaper Wout van Aert is de tweede Jumboman.

Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar is uiteraard ook aangetrokken, ook al kost hij 20 van de 100 punten, net als de Australiër Ben O'Connor, die vorig jaar als derde op het erepodium stond. Aanvaller pur sang Mathieu van der Poel stond bij mij uiteraard ook op het wensenlijstje.

De tweede Nederlander is Dylan van Baarle, de tweede Ineos-renner naast de Engelse sprinter Ethan Hayter. Van Baarle won dit jaar Parijs-Roubaix en er zit dit jaar een heuse kasseienetappe in. Daarnaast is hij een goede tijdrijder en de Tour begint met een tijdrit. Reden, waarom ik ook de Zwitser Stefan Bissegger in het basisteam heb staan.
Wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna viel af, omdat ik anders klem zou komen te zitten met het aantrekken van goede reserves en ik geen derde Ineos-renner op wilde stellen.
De reserves zijn Quinn Simmons, Marc Hirschi, Andreas Kron, Matteo Jorgenson en Quinten Hermans, die allen hebben bewezen goed bergop te kunnen en momenteel in vorm te zijn.

Helaas is dit geen garantie en liggen er tal van gevaren op de loer. Parijs is nog ver.

Coronagevallen mogen tot vrijdag vervangen worden. Vandaar blijft Team 333m.nl onder voorbehoud.

Geen opmerkingen: