dinsdag 7 juni 2022

El Pedrecu

Ik sliep tot een uur of 7. Ik kleedde me stilletjes aan en ging de was ophangen, waarna ik de ontbijttafel dekte. We hadden aardbeien bij het ontbijt.
Siebe en Ana gingen aan het werk, Ada ging verder met de klus, waar we gisteren aan begonnen waren en ik ging, daar het na de regen van vanmorgen droog was, op de mountainbike boodschappen doen in Nava.

Eerst haalde ik bij Turismo Information een kaart van dit deel van Asturias, waarna ik bij Yebio boodschappen deed. Met een rugzak vol klom ik naar Paraes. Zowel heen als terug reed ik over dezelfde weg, zodat ik in totaal 10 kilometer gefietst had.

Ik kon thuis meteen aanschuiven voor de thee en de koffie, waarna iedereen zijn gang weer ging. De bewolking begon te breken.
Na wat kleine klusjes las ik verder in "Het Paulus labyrint" van Jeroen Windmeijer, dat ik aan het eind van de middag uitgelezen had.

Tussen de middag aten we kikkererwten met gemengde groenten, waarna ik naar de verrichtingen van Mathieu van der Poel en Gijs Leemrijze keek, die het in de finale van de bergetappe toch af moesten leggen tegen de Colombiaan Santiago Buitrago.
Na de finish gingen we wandelen. De zon was doorgebroken. We liepen over dezelfde weg als gisteren naar Paraes.


We staken de doorgaande weg over en kuierden over holle wegen langs de weilanden. In het zonnetje zagen we donkere wolken hangen.

Doordat Siebe en Ana met een andere Asturiaan spraken, had ik tijd genoeg om wat foto's te maken van de weilanden met de bergen op de achtergrond.

Bij El Pedrecu werden we door Ike gebeld, zodat we bij het weiland met schapen onze kleinzoons konden zien en spreken.

Via Viobes en Villamartin de Riba wandelden we langs de ezels naar huis terug, waar ik Siebe hielp met een klus, waarna we boerenkool met zelfgemaakte rookworst konden eten.

Waar het in de Giro de Nederlanders niet lukte om de etappe te winnen, daar lukte het Feyenoord niet om de eerste Conference League te winnen. AS Roma was met 1-0 te sterk.

Obelix wist het al: "Rare jongens, die Romeinen!"

Geen opmerkingen: