zaterdag 4 juni 2022

Vlak fietsen

De afgelopen paar weken het ik niet zoveel gefietst. In Asturias gebruikte ik een mountainbike met een te laag zadel om regelmatig boodschappen te doen en dan met een rugzak met boodschappen omhoog te klimmen. In totaal heb ik daar 110 kilometer gefietst.

Normaal gesproken zou ik het zadel hoger hebben gezet, maar dit was een uitstekende training voor het schaatsen. Met een te laag zadel komt er veel meer druk op je bovenbenen en laten dat nou precies de spieren zijn, die een schaatser gebruikt om druk op de schaatsen te zetten.

Vooral bij het klimmen train je deze spieren, dus wat dat aangaat was het een perfecte training. Kort, maar zeer effectief.

Langer hoefde ik het ook niet te maken. Ik zat immers nog in de herstelfase van de marathon van Leiden.

Vandaag heb ik ruim 32 kilometer gefietst, maar vlak fietsen is een andere tak van sport. Ik heb aardig wat korte ritten gemaakt. Eerst naar de mooie Leidse binnenstad om na 18 dagen afwezigheid boodschappen in te slaan. Daarna even kijken hoe het ondertussen met de bouw van Zwembad & IJshal "De Vliet" ondertussen was.

Nou, die vordert gestaag.
Tussen de middag lunchte ik met mijn vrouw op de volkstuin, waarna ik aardbeien ging plukken. Ik kwam tot 3 bakjes en gezien het aantal kleine aardbeitjes komt er nog meer aan.
Na deze tuinarbeid fietste ik naar huis, waar ik me omkleedde en een rondje ging hardlopen .In en om de Stevenshof kwam ik tot een kleine 6 kilometer. Net als vlak fietsen gaat vlak lopen ook een stuk makkelijker dan dezelfde afstand op heuvelachtig terrein.


Geen opmerkingen: