donderdag 23 juni 2022

Openbare ruimte

Net als gisteren ging ik er rond half 7 uit om een rondje te gaan hardlopen. Er hingen echter geen nevelflarden boven de weilanden. Wie een blik werpt op de grondtemperaturen, kan in één oogopslag zien, hoe dat komt.


Bij KNMI-meetpunt Voorschoten scheelt het maar liefst 11 graden Celsius!
Waar ik gisteren richting Maaldrift liep, daar maakte ik vanmorgen een rondje langs de rand van de Stevenshof met een lus door het park van "Ter Wadding".

Na een tweetal korte fietsritten naar een paar winkels toe, trapten Ada en ik op deze tropische dag na binnen geluncht te hebben naar de volkstuin voor het plukken van aardbeien en frambozen en het water geven op een paar specifieke bedden.

Na op de tuin thee gedronken te hebben, fietste ik naar openluchtbad "De Vliet", waar in de kantine een informatiemarkt was over de openbare ruimte rond Zwembad en IJshal "De Vliet".

We kregen te horen, waar de atletiekbaan komt te liggen en ook, dat er een hele serie apparaten in de buitenlucht komen, die zowel voor bootcamp als voor droogtraining geschikt zijn. Dat gaat voor de IJVL het vertrekpunt voor de droogtraining worden. zodat we in de nieuwe IJshal goed getraind aan de start kunnen staan.
Daar ik er toch was, maakte ik een serie foto's van de bouw van het nieuwe sportcomplex.

Daar er ook een stuk nieuwe natuur komt bij de nieuwe IJshal, kunnen we met recht spreken van een sportpark! Volgend jaar rond deze tijd moet deze openbare ruimte klaar zijn.

Leiden is al mooi, maar wordt nog mooier!

Geen opmerkingen: