zondag 5 juni 2022

Gijon

Ik had goed geslapen tot half 8. De eerste fatsoenlijke nacht deze week. Ada en ik douchten om beurten. Nadat ik me had afgedroogd trok ik met de handdoek om de nek de douchecabine droog. Daarbij raakte ik de doucheknop, zodat ik de volle laag kreeg. Ik kan u verzekeren, dat afdrogen met een halfnatte handdoek niet meevalt.

Om 9 uur zaten we met zijn vieren te ontbijten. Een heerlijk ontbijt met fruit, yoghurt met rabarber en heerlijke cake.
We reden om half 1 naar Gijon, waar we de auto parkeerden bij het station van Sporting Gijon.

Door het park met een arboretum, veel vogels, waaronder een eiland met honderden kleine witte reigers, rozenbogen, diverse standbeelden, waaronder die van Isabel la Catolica, kwamen we uit bij Playa de San Lorenzo.

Een tweetal kunstenaars was bezig met het maken van zandsculpturen.

Door het oude centrum zwierven we over allerlei pleintjes op zoek naar een terras, waar we een menu del dia konden bestellen.

De keuze viel op "El Antiquo", waar ik een Febele Asturiane, een boerenschotel en een Couchoge de Lomo, een soort schnitzel, bestelde. Als toetje was er een flan.

We kuierden door de winkelstraten en het park terug naar het voetbalstadion, waarna we bij een supermarkt wat spullen voor het eten te hebben gehaald, richting huis vertrokken. Arnaud Démare won zijn derde etappe, terwijl mijn kopman Romain Bardet ziek uitviel.
Na met water dorst gelest te hebben, reed ik met Ana en haar broer mee naar Villamartin, waar de koeien van de ene naar de andere wei gebracht moesten worden. Als kind speelde ik regelmatig cowboytje....

Thuisgekomen werkte ik het dagboek bij voordat we bij het vallen van de avond aan tafel konden voor het avondmaal.

Geen opmerkingen: