zondag 12 juni 2022

Terpstra

Met de achternaam Terpstra heb je in de sport al gauw een streepje voor. Veel mensen denken dan al snel aan Erica Terpstra. Decennialang telde je als sporter niet mee, als je niet een keer met de onvemijdelijke doch immer enthousiaste voormalige Olympische zwemster en oud-Staatssecretaris van Sport Erica Terpstra op de foto was vastgelegd.

Mij lukte dat in 2001, toen ik met IJVL-lid Douwe Kinkel deelnam aan de 24 uur van "De Uithof".
Een andere hoogwaardigheidsbekleder, die getooid is met dezelfde achternaam is Doekle Terpstra, die een viertal jaren voorzitter was van de KNSB.

Een andere tak van de familie is de nog immer actieve wielrenner Niki Terpstra. Deze aanvaller pur sang kan niet bogen op een zeer uitgebreide palmares, maar deze tweevoudig Nederlands kampioen op de weg wist zowel Parijs-Roubaix als de Ronde van Vlaanderen te winnen. Er zijn niet zoveel coureurs, die hem dat na kunnen zeggen.

Een nieuwe loot aan de stamboom is oud-Kamerlid Julius Terpstra, die vorige week benoemd is als wethouder van Leiden. Zijn proeve van bekwaamheid heeft hij afgelegd in zijn tijd als duo-raadslid voor het CDA, waarvoor hij in de commissie voor Sport zat. 
Met een gedegen dossierkennis verdedigde hij de komst van de 333-meterbaan met verve en tot de laatste snik. Hoewel Julius niet de de portefeuille Sport in zijn beheer krijgt, maar de zware portefeuille Bouwen, heb ik er alle vertrouwen in, dat hij zich als een goed wethouder gaat ontpoppen.
Julius, ik wens je veel succes in je nieuwe baan.

Geen opmerkingen: