donderdag 16 juni 2022

De waterlelie

Het beloofde wederom een warme dag te worden. Hetgeen klopte.

Desondanks was er wel sprake van een frisse start.

Als we water wilden geven op de volkstuin, dan zouden we dat voor 10 uur moeten doen. Daarna krijgt de zon teveel kracht. Voordat we er naar toe zouden fietsen, ontbeten we en gaven we de planten in onze achtertuin water. Terwijl ik met de gieter water uit de sloot haalde, viel mijn oog op de waterlelie, die pal achter onze tuin in het water dreef.

Dit betekent, dat de waterkwaliteit in de sloot goed is. De witte waterlelie is wat dat aangaat een goede graadmeter.

Na deze goede kwaliteit water aan onze tuinplanten gegeven te hebben, fietsten we naar de volkstuin, waar ik hetzelfde deed, maar dan uit een sloot zonder waterlelies.

Mijn vrouw fietste met de vers geplukte aardbeien naar haar ouders, terwijl ik in de Leidse binnenstad een drietal winkels bezocht. Op de terugweg reed ik langs de bouwplaats van IJshal "De Vliet". Daar was al wat meer activiteit te zien op de eerste etage, waar de 250-meterbaan komt te liggen.

Voor het maken van de foto's moest ik wel tussen de brandnetels door lopen. En laat er nu net een spreekwoord zijn met lelies en brandnetels erin: brandnetels kunnen geen lelies voortbrengen

Het betekent: verwacht van slechte mensen weinig goeds.

Waarvan akte. Wat dat aangaat ben ik blij, dat IJshal "De Vliet" energieneutraal gaat worden.

Geen opmerkingen: