zaterdag 9 juli 2022

Retourtje Oude Wetering

Het was een doorsnee zaterdagmorgen. Na het ontbijt ging mijn vrouw naar de volkstuin, terwijl ik naar "De Helianth" ging om brood op te halen voor mijn schoonouders en onszelf. Daarbij kreeg ik deze brief in handen geduwd.

Kijk, dat is nog eens klantenservice! En ik heb er niet eens om hoeven te vragen.

Met de bestelling fietste ik naar mijn schoonouders, waar ik tegelijk met mijn vrouw aankwam. Na een kop koffie en thee gedronken te hebben, fietsten we naar huis, waar we brood klaarmaakten voor onderweg.
We fietsten via Leiderdorp, Oud Ade, Rijpwetering en Nieuwe Wetering naar Oude Wetering, waar we onze jongste dochter troffen. Zij moest daar iets ophalen. Wij hadden wat spullen voor haar bezig en zij enkele spullen voor ons, dus we konden daar prima ruilen.

Het was prima fietsweer, vooral op de stukken, waarop we de wind in de rug hadden.

We zochten een luw plekje op in Natuurbelevingstuin "De Bult" bij Nieuwe Wetering.

Hier aten we ons brood op, voordat we over een flink deel van de route van de Leiden Marathon naar de Sleutelstad terug trapten.

Ada reed door naar de volkstuin, ik keek thuis naar de laatste 60 kilometer van de Touretappe naar Lausanne. Zelf heb ik vandaag maar 55 kilometer gereden. Met bepakking, dat dan weer wel.

Het eindigde in een sprint bergop met zo'n beetje alle topwielrenners in de Tour.  Alleskunner Wout van Aert versloeg sprinter Michael Matthews en geletruidrager Tadej Pogacar.

Het was, ook landschappelijk, een mooie rit door deze punt van Zwitserland. Morgen staat er weer een flinke bergetappe op het programma.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Was mooi van Wout!

Bert Breed zei

Absoluut!