maandag 3 april 2023

Strandtraining aan de Does

Nog nooit ben ik zo snel na het schaatsseizoen begonnen aan de droogtraining van de IJVL. Met Peter Daleman had ik afgesproken, dat we de droogtrainingsgroepen van de VIJL en de IJVL samen zouden voegen. De afspraak was gemaakt in de slotweek van de Leidse IJshal, toen ik vrijwel continu met de slotactiviteiten bezig was.

Via de app-groep van de IJVL had ik 3 april gecommuniceerd als startdatum. Derhalve fietste ik om kwart voor 7 naar de skeelerbaan van Leiderdorp, waar we zouden verzamelen voor de eerste gezamenlijke droogtraining.
Bij aankomst zag ik een drietal IJVL-ers staan, maar verder niemand. Om 5 over half 8 trok ik mijn jas uit en het boetekleed aan. Kennelijk had ik me in de datum vergist.

Teneinde het goed te maken bij het trio, dat op de training afgekomen was, nam ik de rol als trainer op me. We liepen naar de Munnikenpolder, waar ik 5 jaar geleden op de boerensloten had geschaatst.
We liepen naar het strandje, dat vlak bij de Does gelegen was. Op het gras deden we daar een serie schaatsstappen, wat diepe hurken, het staan op 1 been met het andere hangend in de schaatshouding en tenslotte diverse vormen van armzwaai.

Daarna deden we een lange Steigerung over het fietspad langs de Does tot de eerste molen en aansluitend een Steigerung in wandelvorm tot de tweede.

We dribbelden terug over het fietspad, daar het in de ondergaande zon best snel af begon te koelen.

Elk nadeel heb zijn voordeel. We hadden een prachtige zonsondergang.

Deze droogtraining smaakt naar meer. Maar daar vrijwel niemand op Tweede Paasdag kan, pakken de de draad over 14 dagen weer op aan de oever van de Does.

Geen opmerkingen: