vrijdag 19 mei 2023

Geen blaaskaken maar makaken

Vandaag mochten opa en oma weer oppassen op de kleinzoons. De wekker staat op zo'n dag op 6 uur, voor de gemiddelde gepensioneerde tamelijk vroeg.

We namen wat fruit om niet op een lege maag naar Leiden Centraal te fietsen. Het ontbijt nuttigden we in de trein naar Rotterdam. Met een OV-fiets trapten we naar de plaats van bestemming. De  oudste kleinzoon had uiteraard vrij van school en wilde graag naar de dierentuin.

We waren makkelijk over te halen, dus net als 2 weken geleden gingen we naar Blijdorp toe. Het grote verschil was, dat het vandaag wel droog was.
We waren er om kwart over 9 en het begon al aardig druk te worden. We waren niet de enigen, die van het mooie lenteweer genoten.

We bezochten vandaag vooral de plekken, waar we de vorige keer niet geweest waren. De olifanten, de neushoorns, de rode panda's en niet te vergeten de makaken.

Het is aandoenlijk als je ziet, hoe de makaken met elkaar omgaan.

Wat dat aangaat heb ik liever makaken dan blaaskaken.
Om een uur of 3 wandelden we weer naar huis, daar onze oudste kleinzoon zwemles had. We aten met het hele gezin, voordat we om 7 uur de trein naar Leiden namen. We hadden een gezellige dag gehad met de jongens in de dierentuin.

Geen opmerkingen: