dinsdag 2 mei 2023

Wie zijn hoofd niet gebruikt....

 Overdag had ik het grootste deel van de dag besteed aan "Glibbers op glissen". Het enige uitstapje, dat ik me veroorloofde was naar het archief van Leiden en omstreken. De persoon, die ik zocht, was niet aanwezig. In die zin was het een vergeefse fietsrit, maar het is lekker om je te bewegen tijdens een dag vol denkwerk.

Die beweging zou ik 's avonds toch wel krijgen. Ik zou namelijk de strandtraining van de IJVL verzorgen. Na het eten fietste ik naar Jos Drabbels, met wie ik mee zou rijden. Toen ik voor een gesloten deur stond, herinnerde ik me ineens weer, dat Jos er niet bij zou zijn. 

Plotsklaps moest ik vol in de beugel om te proberen, nog op tijd bij de ijsbaan in Katwijk te komen. Tegen de wind in nog wel.  Ik wilde geen flater slaan bij de VIJL-ers, die voor het eerst meededen met de strandtraining.

Een klein beetje te laat kwam ik op de plaats van bestemming aan, waar ik meteen te horen kreeg, dat ik goed warmgedraaid was. Een understatement van de bovenste plank. Wie zijn hoofd niet gebruikt, moet zijn benen gebruiken!
Dat deden we dan ook op het strand van Katwijk-Noord, waar we vanaf de ijsbaan naar toe liepen. Ik had een mix gemaakt van technische oefeningen met statische en dynamische oefeningen.

Met Steigerungen, buikspieroefeningen, schaatsstappen en -sprongen en als afsluiting hadden we een heuse strandstoelslalom bij deze leuke strandtraining met 10 personen met een mooie zonsondergang op een vrij koude maandagavond.
Gek genoeg had ik geen last van de halve marathon, die ik de dag ervoor had gelopen.

Misschien was het toch goed geweest, dat ik mijn hoofd niet gebruikte.....

Geen opmerkingen: