maandag 7 augustus 2023

Een blauwe maandag

Het was zowaar een keer droog, toen ik vanmorgen naar IJshal De Vliet fietste. Om half 9 liep ik naar boven om de 250-meterbaan in ogenschouw te nemen. De inrijbaan was al voorzien van een blauwe verflaag.

Ik wandelde naar de funbaan, waar een kwartet bezig was de betonvloer van een derde laag te voorzien, terwijl een vijfde de verfblikken opende en deze in de bakken bijgoot.

Ik bracht de verfblikken naar de lift, ruim 100 meter verderop. Het was een echte wandeletappe, want er waren zo'n 30 volle verfblikken. Voor ik daarmee klaar was, was de verfploeg al flink gevorderd.

Aan het slot was er nog één schilder over.


Inmiddels was er een zestal VIJL-ers gekomen, die ook hielpen met klussen. Tijdens de koffie- en theepauze bespraken we de verdeling van de klussen. Het grootste deel van de vrijwilligers ging naar boven om de tweede blauwe laag met de roller aan te brengen.
"Dit is dus een blauwe maandag", was onze conclusie.
Eén van de aanwezigen opperde om vissen te schilderen op de blauwe verf, waarna een ander op het idee kwam om bij de finishlijn een haai te tekenen. Zelf zocht ik het meer in de muziek.

Met Mart Moraal ruimde ik de verfrollers en bakken met witte verf op.

Dat was nog de simpelste klus. Er waren op de rubber matten ook de nodige witte verfspatten gekomen. Deze moesten er vanaf worden gehaald. Daar het verf op waterbasis is. lukte het met veel moeite. De kunst was om de spatten nat te maken, daarna met een Stanleymes van boven af met rustig heen en weer bewegen millimeter voor millimeter los te peuteren om tenslotte met een natte schuurspons de natte verfrestjes los te weken.

Echt monnikenwerk dus.
Intussen gingen de verfrollers op de bovenbaan onverdroten voort.

Om kwart voor 12 fietste ik vanaf de meest energiezuinige ijsbaan van Nederland naar het Stadhuisplein.

Daar deed ik mee aan het maandelijkse klimaatalarm.


Terug bij IJshal De Vliet at ik mijn boterhammen op en ging verder met het verwijderen van de verfresten. Boven zag de inrijbaan er inmiddels strak blauw uit.

Het is immers wel een blauwe maandag....

2 opmerkingen:

Rob zei

Mooie fotoos van bovenaf. Drone?

Bert Breed zei

Klopt. Stond op site van IJshal.