zaterdag 27 februari 2010

"Dat is de meneer met die grappige schaatsen!"


Afgelopen week was het krokusvakantie in onze omgeving. De schoolkinderen hadden vrij, dus was er iedere ochtend schaatsles voor kinderen. Op maandag- woensdag- en donderdagochtend was ik van de partij, net als in de andere schoolvakanties. Het was behoorlijk druk, met iedere dag meer dan 150 kinderen. De instuif in de IJshal voorziet dus duidelijk in een behoefte.


Op vrijdagmiddag gaf ik gewoon schaatsles op het uur van de IJVL, terwijl ik op dinsdagavond ruim een uur trainde aan de Vondellaan. Het lijkt in deze fase van het schaatsseizoen één van de laatste trainingen van schaatsseizoen 2009-2010, maar daar ik vooral train voor natuurijs, beschouw ik dit meer als de eerste training voor schaatsseizoen 2010-2011.
Zaterdagochtend kocht ik als voorbereiding op de marathon van Leiden, die ik in mei ga lopen, nieuwe hardloopschoenen, vooral voor de demping bij het landen. 's Middags ging ik in mijn nieuwe Brooks met Hans Boers hardlopen.

Vanaf station Voorschoten liepen we tussen de buien door via de Horstlaan naar Wassenaar en over de Papelaan terug naar Voorschoten. Thuis gekomen ging ik nog even naar de stad. Bij De Block aangekomen stapte ik de winkel binnen en hoorde bij binnenkomst een meisje zeggen: "Dat is de meneer met die grappige schaatsen!"
Het meisje was deze week bij de schaatslessen in de Leidse IJshal geweest en had me herkend door de kluunschaatsen, die ik altijd aanheb als ik kinderen les geef. Bij min 20 heb je daarin nog geen koude tenen. Daar je bij het lesgeven aan kinderen vrij veel stil staat, krijg je in gewone schaatsen gauw last van koude voeten. Daar ik deze kluunschaatsen toch heb, gebruik is ze dus maar. Wel zo praktisch.
Maar goed, ik zal er niet langer omheen draaien: kleine kinderen spreken de waarheid. Ik werd niet herkend door de wijze, waarop ik kinderen de schaatstechniek aanleer, noch door een leuke manier van lesgeven, niets van dat al. Het was gewoon: "Dat is de meneer met die grappige schaatsen!"

1 opmerking:

anja zei

Jammer genoeg ontbreekt een foto van kluunschaatsen; wat zijn dat voor dingen??? Waarom grappig; niet iedereen is expert op schaatsgebied! en fin wat ik zeggen wilde: leuk dat je een commentaire achter liet. als je nou op mijn blog naar de rechterkolom gaat onder het kopje "présentation" en "contact aanklikt kun je een message laten die privé blijft zo kan ik je eens mailen op je mail adres en heb je automatiquement de mijne ook; wel het e-mail adres in de message melden anders krijg ik geen informatie over de afzender.