woensdag 30 juni 2010

Advocaat

Het leuke van grote evenementen als het WK voetbal is, dat er op de radio vaak andere muziek gedraaid wordt als in de rest van het jaar. Radio Tour de France is een befaamd voorbeeld hiervan. Normaal gesproken hoor je nauwelijks Franse liedjes, pardon, chansons, uit de geluidsboxen komen. Tijdens Radio Tour de France wel. Want wanneer hoor je deze prachtige chansons nog?

Helaas hoor je, net als in de rest van het jaar, in deze tijd ook nooit onterecht onbekende maar grandioze groepen als Ys:

Maar nu WIJ in Zuid-Afrika zo goed presteren en met niet zulk mooi voetbal wel "gewoon" bij de 8 beste landen van de wereld zitten, komen de voetbalhits weer te voorschijn. Zelf heb ik niet zo veel hier mee, maar er zijn uitzonderingen. Zoals deze leuke uitschieter van Johan & de Groothandel:

En zo brengt Dick me bij het thema van dit stukje: Advocaat!
Nu moet u weten: ik ben al ruim 40 jaar bevriend met Bas Warnink, maar dat komt niet door het etiket.

Iedereen die mij kent, weet, dat ik altijd voor de inhoud ga! En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat deed ik dan ook!
Van je vroegste kinderjaren weet je je meestal niets te herinneren. Er zijn echter uitzonderingen. En zo'n uitzondering is het in mijn familie legendarische verhaal, dat tevens mijn eerste herinnering is. Een paar keer per jaar kwamen mijn ooms en tantes uit Hoogmade met de bus naar Nieuw-Vennep, waar ze bij halte Breed uitstapten. Ja, die halte had je destijds echt!
Ze maakten er een gezellige zondag van, met de ooms aan de jenever en de tantes aan de advocaat. Ik zal zo'n jaar of 2 geweest zijn en ik dacht, dat de tantes appelmoes zaten te eten. Daar was ik gek op, dus ik liep langs de tantes om te bedelen. Van diverse tantes kreeg ik een lepeltje "appelmoes". Tot hier toe kan ik me alles nog herinneren, maar daarna laat mijn geheugen mij in de steek.
Het verhaal gaat, dat ik daarna op tafel heb staan dansen.....

Boze tongen beweren, dat het daarna nooit meer is goed gekomen!

2 opmerkingen:

BeeJay zei

Ik wist dat ik een positieve invloed op je had, maar dat het zo erg was.................

Vroeger had je trouwens in Amsterdam meerdere kroegen met de naam "Warninks Roem". Ik heb die lange tijd geprobeerd hoog te houden, maar nu zie ik het somber in.

Bas.

Bert Breed zei

Warnink's roem was jouw muzikale inbreng en je gezelligheid en humor in Schelvispekel!!!