zondag 27 juni 2010

Ga rapper naar de kapper

In de jaren '70 maakten de kappers reclame voor hun werk met de slogan "Ga rapper naar de kapper". Van die mogelijkheid maakte ik geen gebruik.
Sterker nog, ik kostte hen in die jaren nog geld ook.

Dat zit zo: ik was penningmeester bij jongerenkoor "Octopus" en iemand had geregeld, dat we mochten zingen voor de Katholieke kappersbond. Ja, die had je toen nog! En toen riep na het laatste lied de voorzitter van die bond de penningmeester van ons koor naar voren. Er werd om mij heen flink gegniffeld, toen ik mijn plicht verrichtte!

Ik ben dan ook niet verbaasd, dat kappers uit Nieuw-Vennep genoodzaakt zijn om bij te klussen. En dan pak je ook letterlijk alles aan:
Nieuw-Vennepse kapper mee naar WK
"NIEUW-VENNEP De voetballers van het Nederlands elftal nemen hun eigen kapper mee naar het WK in Zuid-Afrika. De kapper uit Nieuw-Vennep is de "huiskapper" van onder andere Gregory van der Wiel, Arjen Robben en Wesley Sneijder."
Tegenwoordig ga zowaar ik 2 tot 3 keer per jaar naar de kapper. Eén keer in februari, als het natuurijsseizoen er op zit, en meestal in mei, vlak voor de marathon van Leiden, maar daar mei dit jaar vrij koud was, hoefde dat niet, en tot slot nog een keer in de zomer.
Zaterdagmiddag was het een graad of 25 en het beloofde een warme week te worden. Tijd voor de tondeuse. Ik reed naar kapper Eric, maar zijn winkel was gesloten, dus een andere kapper mocht de honneurs waarnemen. Ook als kapper mee naar Zuid-Afrika? In ieder geval: tot februari 2011 ben ik er klaar mee! Met een "wielrenkapsel" verliet ik de kapperszaak, om 's middags in de hitte nog een kilometer of 9 te gaan lopen. Maar hoe leg je dat aan niet-schaatsers uit: hardlopen bij temperaturen boven de 25 graden als training voor als het minimaal een graad of 30 kouder is?

Geen opmerkingen: