maandag 13 maart 2017

Spektakel in Rotterdam

Afgelopen weekeinde had Rotterdam niet te klagen over spektakel. De meeste aandacht ging uit naar hetgeen we eigenlijk moeten negeren: de provocaties van de Turkse president Erdogan.

Iemand, die zelf iedere vorm van democratie om zeep help in eigen land en die nu zijn eigen specialiteit nu naar Europa wil exporteren. In Rotterdam hebben ze voor het uitzetten van minister Kaya een prachtige uitdrukking.

Ik heb genoeg woorden vuil gemaakt aan dit negatieve spektakel. Ik kijk liever naar de positieve vorm ervan. In "De Kuip" kopieerde Nicolai Jørgensen het EK-doelpunt van Marco van Basten uit 1988, waarmee Oranje zich plaatste ten koste van Duitsland. Als dit een voorbode is, dan mag Feyenoord zich opmaken om naar de Coolsingel te gaan.

Maar het echte spektakel vond elders in Rotterdam-Zuid plaats. In Ahoy was het Wereldkampioenschap Shorttrack. Nu is shorttrack op zich al spectaculair, maar met name de relay is dat ook nog eens in het kwadraat. Vooral als Sjinkie Knegt het op zijn heupen krijgt. Met een fenomenale versnelling wist hij Nederland aan het goud te helpen.

Voor degenen, die dit WK shorttrack gemist hebben: in Dordrecht kunt u op herhaling. In oktober vinden in de opvolger van de Ton Menken IJsbaan aldaar, daar wel, de wereldbekerwedstrijden shorttrack plaats en in 2019 het Europees kampioenschap.

In welingelichte kringen heb ik vernomen, dat minister Kaya ook wil komen....

Geen opmerkingen: