zondag 18 maart 2018

Gemeenteraadsverkiezingen

Het is onmiskenbaar. In verreweg de meeste gemeenten zijn er komende woensdag Gemeenteraadsverkiezingen. Net als bij de verkiezingen van 2010 en 2014 was ik van plan om een soort Kieswijzer op te stellen rond het behoud van een kunstijsbaan in Leiden.
Halverwege vorig jaar was het heel duidelijk: alle partijen waren voor de bouw van IJshal "De Vliet" behalve de VVD en de Partij voor de Dieren. Maar voortschrijdend inzicht leidde er toe, dat in februari alle partijen in de Leidse gemeenteraad positief stonden tegenover in ieder geval een 250-meterbaan. Sterker nog: een week later was het gewoon een hamerstuk.
Op dit punt maakt het dus niet uit op welke partij u uw stem uit gaat brengen. Wel bestaat de mogelijkheid om een voorkeurstem uit te brengen op commissieleden, die zich gedurende de hele periode met veel inzet hebben ingezet voor de nieuwe ijsbaan.
Bij D66 was dit natuurlijk de vorig jaar overleden Aad van der Luit. Vahit Köroglu was een uitstekende voorzitter van de commissie voor de Sport en heeft op deze wijze een positieve bijdrage geleverd. Voor de SP is dit Thomas van Halm, bij de PvdA Martijn Otten, bij GroenLinks lijstduwer Yvonne van Delft, voor het CDA Julius Terpstra en bij de ChristenUnie Carlijn Bergwerff.
De Leidse schaatsers kunnen op deze manier hun dank uitbrengen aan hun volksvertegenwoordigers.
De werkelijk belangrijke beslissingen komen nu van de omliggende gemeenten. Ik heb totaal geen inzicht in de standpunten van de diverse politieke partijen in de regiogemeenten. Dat zullen de schaatsers zelf in hun eigen gemeenten uit moeten zoeken: hoe staan de partijen daar tegenover het meebetalen aan een 333-meterbaan?
Maak er een punt van en laat dit meewegen in uw stem. De kans op een 333-meterbaan krijgen we maar 1 keer!

Geen opmerkingen: