dinsdag 6 september 2022

De drie bloedrode aardbeien

De schrijver Arthur Conan Doyle is vooral bekend door zijn verhalen over detective Sherlock Holmes.

Eén van die verhalen is "De vijf sinaasappelpitten", te vinden in de bundel "Avonturen van Sherlock Holmes". Zonder mij te willen vergelijken met de vernieuwer van het genre detective, heeft de titel me vandaag geïnspireerd, doordat ik vanmiddag op de volkstuin drie rode aardbeien vond. In september!

Vanmorgen waren mijn vrouw en ik bloed wezen prikken, zodat onze nieuwe huisarts een vollediger beeld van zijn nieuwe patiënten kan krijgen. Ja, en dan worden de rode aardbeien met enige dichterlijke overdrijving drie bloedrode aardbeien.

Om er toch een medisch dagje van te maken, kreeg ik van de apotheek een appje, dat mijn voorraad bloeddrukverlagende medicijnen voor de komende drie maanden voor me klaar stonden. Via de Voorschoterweg fietste ik er naar toe. Daar kon ik zien, dat er inmiddels weer vorderingen gemaakt worden met de bouw van Zwembad & IJshal "De Vliet".

De oplevering van IJshal "De Vliet" staat gepland voor mei 2023. Wellicht pluk ik op die dag weer drie bloedrode aardbeien....

Geen opmerkingen: