woensdag 7 september 2022

Het venijn zit in de staart

De Vuelta a España had vandaag in de klim van een berg van de tweede categorie een spetterend slot, waarbij de overgebleven renners van een flinke kopgroep van 13 coureurs een man tegen man gevecht voerden.
De Colombiaan Rigoberto Uran won de etappe en voltooide een unieke trilogie: etappes winnen in alledrie de grote rondes.Toch werd deze winst overschaduwd door het afstappen van Primoz Roglic. De nummer 2 in het algemeen klassement stapte vanmorgen gehavend uit de Vuelta.

Hij had gisteren in de laatste 3 kilometer van een sprintersetappe op een klein klimmetje een verschroeiende demarrage geplaatst, waarmee hij 8 seconden ingelopen was op rode truidrager Remco Evenepoel, die een lekke band had gekregen.

De strijdlustige Sloveen bleek bereid om op willekeurige momenten aan te vallen, teneinde in de laatste week de anderhalve minuut achterstand weg te werken.

De Ronde van Spanje leek een heuse climax te gaan krijgen, maar in het zicht van de finish ging Roglic hard onderuit.

Waar we hoopten op een Vuelta met het venijn in de staart, bleef het bij deze ene etappe.
Bij Ploegleider verloor ik deze drievoudige winnaar van de Ronde van Spanje. Gisteren stonden "mijn" coureurs op de plaatsen 1, 2, 4, 5, 7 en 10. Bij de afsluiting van de Vuelta zou deze stand met deze renners 325 punten hebben opgeleverd.