dinsdag 20 december 2022

"In de Acht was je er allang uit gekieperd!"

Na de korte natuurijsperiode startten de "Krasse knarren" vanmorgen weer in de Leidse IJshal.

De temperatuur zou vandaag oplopen tot ruim 11 graden Celsius.

De dip in de 30-daagse temperatuuranomalie zal wel voor een flink deel worden weggepoetst de komende dagen.

Bij aankomst in de IJshal kwam er een appje binnen van de schaatsvriend, die 2 maanden geleden naar het ziekenhuis werd vervoerd. Het herstel begint nu op gang te komen, maar er is nog een lange weg te gaan.

Ik besloot om als antwoord een groepsfoto van de aanwezige "Krasse knarren" te sturen. Maar voor het zover was, moesten we eerst schaatsen. 
Normaal is de overstap van natuurijs naar kunstijs best lastig, maar vandaag ging het moeiteloos. Mogelijk heeft de schaatsles, die ik gisteren aan beginners heb gegeven, daar aan bijgedragen.
Het tempo lag best hoog, maar doordat de snelheidsmeter niet aanstond, konden we de uitdrukking "Meten is weten" niet in de praktijk brengen.

Voor de start van de 5 kilometer, die ik op kop zou rijden, nam ik de eerste foto's, daarna nam een losse schaatser het volgende paar kiekjes.

Zoek de 7 verschillen!

Het ijs was hard en glad. Alles verliep rimpelloos, tot ik bij de fameuze "5 van Wierd" achter Wierd Wagenmakers aanreed. Mijn slag ging niet bepaald parallel met die van deze Fries.
Degene, die achter mij reed en ook een roeier is, zei: "In de Acht was je er allang uit gekieperd!"

Bij het uitrijden wilde hij even uittesten hoever je over kunt hellen op je schaatsen. Niet zo ver als hij deed in ieder geval. Op het rechte eind ging hij onderuit.
Ik liet deze kans voor open doel niet lopen en toen ik langs hem reed zei ik: "Hebben ze je uit de Acht gekieperd?"

Geen opmerkingen: