woensdag 14 december 2022

Warmond

Het was vannacht door wat lichte bewolking niet zo koud als gisteren, maar rond het ochtendgloren daalde het kwik razendsnel.

Vooral aan de grond kwam het nog bijna tot strenge vorst.

Met een paar "Krasse knarren" had ik afgesproken, om vanmorgen naar de ijsbaan van Warmond te gaan. Op weg er naar toe haalde ik nog even wat brood bij de Boerenmarkt om via de Merenwijk naar de Veerpolder te fietsen. Na betaling van € 3,- mocht ik op de enige natuurijsbaan in de regio, die open was, gaan schaatsen.

Samen met René Strelzyn reed ik mijn eerste rondjes op het goed glijdende spiegelgladde ijs. Later voegden Wierd Wagenmakers en Frans van Rijn zich bij ons.

Langzamerhand werd het steeds drukker en kwam ik veel bekenden tegen. Met de IJVL-ers Jos Drabbels, Frank Steenkamp, Martin Langbroek en Douwe Kinkel schaatste ik al pratend een stuk op.
Dat deed ik ook met Berto Hagen, Jacob Vredenborg en Aad Heemskerk.

Kortom, in het winterzonnetje met temperaturen rond het vriespunt was het volop genieten van dit Oer-Hollandse schaatsplezier. Je zag alleen maar blije mensen om je heen!
De donderdagochtendtraining van de "Krasse knarren" verplaatsen we morgen dan ook van de Leidse IJshal dan ook naar de Warmondse ijsbaan.
Na met Frans en Jacob een kop warme chocolademelk te hebben gedronken, fietste ik op weg naar huis een stuk op met Douwe.

Dat het eventjes een paar graden boven nul is, maakt in deze tijd van het jaar niet zoveel uit. De dagen zijn immers kort en de nachten lang.

Rond het ochtendgloren is de temperatuur op zijn laagst. Op dat moment starten we weer op de ijsbaan van Warmond.

Geen opmerkingen: