donderdag 15 december 2022

De vergeten helm

Vanmiddag haalde ik mijn zoon op bij station De Vink en wandelde met hem naar huis, waarna ik meteen doorreed naar de Leidse IJshal, waar ik een groep zou begeleiden bij het Bavarian curling. Het was het slot van een prachtige natuurijsdag, die eindigde in dooi en op de terugweg reed ik zelfs in de regen naar huis.

De dag kende een koude start. Het had matig gevroren.

Vooral op klomphoogte was het behoorlijk koud.

Na het ontbijt fietste ik met mijn vrouw naar de ijsbaan van Warmond, waar ik gisteren al zo heerlijk geschaatst had op natuurijs.

Ik had daar afgesproken met de "Krasse knarren" en de opkomst overtrof mijn verwachtingen. Zo druk was het in de Leidse IJshal dit seizoen op dinsdag- of donderdagmorgen nog niet geweest.


Het was dus niet alleen hardrijden, maar ook rustig schaatsend met deze of gene te praten. Gezelligheid hoort er ook bij.

Uiteraard liet ik mijn vrouw niet aan haar lot over.

Het ijs was goed en ondanks dat het om 11 uur al boven nul was, bleef het ijs goed glijden, al was het wel wat zwaarder. Met Rein Knetsch reed ik een klein half uur op kop van een klein pelotonnetje. Om beurten namen we een lange serie voor onze rekening.
Om 12 uur ging ik voor de tweede keer warme chocolademelk drinken. De eerste keer was met mijn vrouw, de tweede keer met René Strelzyn en Frits van Huis. We schoven aan bij een tafel met een drietal andere IJVL-ers.
Toen zij weg waren, zagen we een helm op tafel liggen. Deze was niet van ons, dus vermoedelijk was de helm van degene, die naast mij zat.

Ik wist, waar hij woonde, dus ik bood aan om de vergeten helm naar hem toe te brengen. Onderweg schoot steeds de zin "Take your proteïn pills and put your helmet on" door mijn hoofd.

Er werd niet opengedaan, dus ik stopte de helm in een fietstas in de voortuin en thuis gekomen stuurde ik een mailtje. Het antwoord was, dat de helm niet van hem was en bij navraag ook niet van de anderen aan onze tafel.
Ik had nog geïnformeerd bij het clubhuis van de Warmondse IJsclub, maar daar had nog niemand zich gemeld met de vraag, of er soms een helm gevonden was?
Nu zaten wij natuurlijk nog wel met de vraag, hoe we de helm op korte termijn weer in Warmond krijgen. Het raadsel van de vergeten helm is nog niet opgelost....

Wie het weet, mag het zeggen!

Geen opmerkingen: