dinsdag 27 december 2022

A Christmas Carol

In de jaren '70 lazen en behandelden we in de examenklas van de HAVO onder leiding van docent Engels Pim Hanegraaf in de oude villa van Pedagogische Academie "De la Salle" in Heemstede "A Christmas Carol in prose" van Charles Dickens.

Met zijn 19e eeuwse haardos zou hij prima gepast hebben bij onze HAVO-klas met veel langharigen.

Ik had toen niet kunnen bevroeden, dat ik ooit nog eens naar een dansuitvoering van "A Christmas Carol" zou gaan. Toch gebeurde dat gisteren, toen ik met Ada, Siebe en Ana naar station De Vink wandelde om daar de trein naar Den Haag Centraal te nemen. Vandaar wandelden we naar "Amare".
Eén van mijn dochters speelde mee in deze voor dansers en zangers bewerkte versie van "A Christmas Carol in prose".

Met een flink deel van mijn schoonfamilie gingen we naar dit Haagse theater. Volledig blanco ging ik erin. Ik wist niet, wat ik kon verwachten.

Welnu, deze uitvoering met zo'n 100 dansers en danseressen was van hoog niveau, net als de zangers en de door het "Residentie Orkest" live gespeelde muziek maakte het een totaalbelevenis.

Je werd helemaal de 19e eeuw in gezogen. DeDDD gaf een geweldige voorstelling, die ik iedereen van harte aan kan bevelen. Al ben ik geen kenner, het dansen zag er fantastisch uit.

Acrobatiek pur sang, net als de choreografie en de geluidseffecten en de mistflarden, die dit verhaal met de geesten van het verleden, het heden en de toekomst een mysterieuze sfeer gaven, die bij dit kerstverhaal pasten.

Na afloop vertrokken we na een drankje in "Amare" met de familie naar veganistisch restaurant "Zeta". Met 15 familieleden hadden we een gezellig etentje. De Plantbases Pad Thai, het amandelijs en de Chouffes smaakten me prima.

Het was een mooie afsluiting van deze Kerstmis.

Geen opmerkingen: