vrijdag 30 december 2022

Gebroken dienst

Na vanmorgen schaatsles gegeven te hebben in de Leidse IJshal, fietste ik rond het middaguur naar huis. Daar lunchte ik met mijn vrouw. Zij ging via de volkstuin naar haar ouders toe, ik ging naar de horlogemaker toe om een nieuwe batterij in een klok te laten zetten.

Daarna reed ik door naar de Bierwinkel aan de Zeemanlaan, waar ik met het oog op Oud en Nieuw de biervoorraad aanvulde met een aantal voor mij ook nieuwe biertjes. Het had inmiddels opgehouden met zachtjes regenen.

Kletsnat kwam ik weer thuis, waar ik jas en regenbroek ophing om uit te druipen.

Koud was het niet. Dat was geheel in lijn met het weer van 2022.

Het jaargemiddelde van 2022 was het vreselijk hoge 11,6 graden Celsius.

In de regen fietste ik weer naar de Leidse IJshal om de kinderen van de IJVL les te geven. Het regende niet alleen druppels, maar ook afzeggingen. Via de groepsapp meldden maar liefst 17 kinderen zich af. Joost Wösten en ik hadden zodoende 3 kinderen, waar we les aan gaven. De andere 3 groepen waren een stuk groter.

De befaamde spreuk van Johan Cruijff, dat elk nadeel zijn voordeel heb, deed ook nu weer opgeld. De kinderen kregen veel individuele aandacht in het eerste half uur, waarin veel techniek aan bod kwam, met name het boven het standbeen komen en de zijwaartse afzet.
Het tweede half uur was een korte en bondige herhaling van de vuurwerkshow van vanmorgen. De cobra lieten we maar achterwege. Met drie kinderen valt geen lange slinger te creëren.

En zo sloten we de laatste schaatsles van 2022 af met een gebroken dienst.

Geen opmerkingen: