zondag 11 december 2022

Flora

Bij het ontwaken merkten we, dat het minder koud was dan de afgelopen waterkoude dagen. 
Het had nauwelijks gevroren vannacht. Desondanks kan het her en der verraderlijk glad zijn, zoals blijkt uit deze foto's, die in toegestuurd kreeg van Rob Pijpers bij zijn fietstocht door de duinen tussen Katwijk en Wassenaar.

Het lijkt raar, dat je pal aan zee de koudste temperaturen aan kan treffen, maar dat is het niet. KNMI-meetpunt Wijk aan Zee scoort in de wintermaanden regelmatig opmerkelijk lage temperaturen. Dat  komt doordat het zand in de duinen bij heldere nachten de uitstraling versterkt.
Na het ontbijt vertrokken Ada en ik op de fiets naar Hillegom, waar we om half 1 verwacht werden bij "Flora".

Derhalve fietsten we met een licht briesje in de rug naar Hillegom.
De temperatuur lag duidelijk een paar graden boven nul.
In de Hoofdstraat in Hillegom kwamen we Elly Bakker tegen, die met haar zus Karin bij "Oktopus" één van de sfeermakers was. Gezelligheid hoort ook bij samen zingen. Uiteraard praatte ik even met haar.
Bij "Villa Flora" aangekomen zouden we na 21 kilometer fietsen dineren op lunchtijd ter gelegenheid van Joeps verjaardag. Met 12 vrienden was het erg gezellig en het eten was goed.
Om half 5 stapten we weer op de fiets om over dezelfde weg naar huis te rijden. Bij de Keukenhof, waar het in het voorjaar barst van de flora, ontstaken we onze fietslichten.

Geen opmerkingen: