maandag 12 december 2022

Beginnersgroep

Vorige week kreeg ik een verzoek, of ik op maandag de beginnersgroep in de Leidse IJshal voor de rest van het seizoen voor mijn rekening wilde nemen.

Daar ik dit bij de kinderen ook doe en de oefeningen niet wezenlijk anders zijn, bewilligde ik en zodoende stond ik vanmorgen om 7 uur naast mijn bed om op tijd aan de Vondellaan te zijn.
Het had behoorlijk gevroren vannacht en het minimum werd rond het ochtendgloren bereikt op het moment, dat ik op mijn fiets stapte.

Op klomphoogte was er zelfs sprake van matige vorst met 7 graden Celsius onder nul.

De sloten in de Stevenshof waren bedekt met een dun vliesje ijs, zodat de kans op schaatsen op natuurijs komend weekeinde toe gaat nemen.

In de IJshal gaf ik met Bert Hoogeveen en Martin Langbroek les. De beginnersgroep bestond uit een tweetal schaatsers, dus ik kon hen voldoende individuele aandacht geven. Daar zij in het begin krassend over het ijs bewogen, was duidelijk, dat de eerste les hoofdzakelijk zou gaan over "achterop zitten" oftewel druk op de hiel bij het schaatsen.

We begonnen dus met de clownsstap om van daar uit een serie oefeningen te doen, waarbij je kon voelen, dat door de druk op de juiste plaats je veel langer door kon glijden met minder moeite.
 
Schaatsen is immers glijden. Langzaam maar zeker begonnen de beginners in hun slag te komen. Volgende week maandag gaan we er weer mee aan de slag. Op de terugweg naar huis was het in het winterzonnetje rond het vriespunt.


Derhalve lag er nog steeds ijs op de sloten.


Thuis lunchte ik met Ana en Ada, waarna ik nog wat weg moest brengen in de Stevenshof op het warmst van de dag.

De landijsbaan lag helemaal dicht.

Langs de rand van de Stevenshof had je af en toe prachtige winterse doorkijkjes.

Deze winterprik is eindelijk terug te zien in de 30-daagse temperatuuranomalie.

Koning Winter heeft zich ook bij de beginnersgroep gemeld.

Geen opmerkingen: