donderdag 20 juli 2023

Schuurfeest

Eenieder, die de jeugd op het platteland heeft doorgebracht, kent het verschijnsel schuurfeest wel. Op dat vlak heb ik dan ook een ruime ervaring opgebouwd. 

Toen ik me gisteren bij ijsmeester Wiemer Sjoerdsma aanmeldde om te helpen bij de klussen in IJshal De Vliet, kon ik niet bevroeden, dat ik op vrijdagmorgen met een heus schuurfeest te maken zou krijgen. Voordat ik de feestzaal mocht betreden, moest ik me echter wel aanmelden bij de portier. Met legitimatie en zo.
Eerst werden we rondgeleid in de prachtige balzaal.

Je kreeg meteen zin om te beginnen. Dat dacht de ijsmeester ook, dus na de koffie konden wij de vloer van de funbaan gaan schuren.

Dat viel in het begin niet echt mee. De schuurmachine ging alle kanten op, behalve de kant, die jij in gedachten had. Af en toe had het wat weg van een op hol geslagen paard. 

Wiemer vroeg aan mij of ik broodjes wilde gaan halen voor de lunch. Een slimme zet, want mijn plan was alleen de ochtend te helpen. Nu kon ik er met goed fatsoen niet meer vandoor gaan.

Zodoende stond ik met nog een andere vrijwilliger de hele middag met een grote stofzuiger de funbaan van het stof te ontdoen.

Ik had het kunnen weten!!!
Zo werkten we samen door tot een uur of 4. Na de thee ging ik naar huis.

Het schuurfeest had lang genoeg geduurd. Morgenochtend ben ik weer van de partij.

Mijn hoofd leg ik wel te rusten op een ander kussen.

Geen opmerkingen: