zaterdag 30 september 2023

Herfstbloemenloop

 Vanmorgen was het programma een beetje het vaste stramien van de zaterdag. Ik fietste naar "De Helianth" om boodschappen te doen voor mijn schoonouders en mij. Het was rustig herfstweer, dus het ommetje van 18 kilometer van het halen en brengen wan de boodschappen was geen straf.

Met deze 18 kilometer kwam de totaalstand van september uit op 846 kilometer en het totaal van driekwart 2023 op 8206. Om de 10.000 kilometer vol te maken resteren nog 1794 kilometer oftewel 598 kilometer per maand. Voor een goed getrainde fietser is dat goed te doen.

Na thuis de was opgehangen te hebben trok ik mijn sportkleding aan en liep met een klein ommetje naar de volkstuin, waar ik met Ada thee dronk op het warmst van de dag.

Terwijl daar in het door sluierbewolking gefilterde zonlicht zaten, konden we genieten van de herfstbloemen, waaromheen de bijen in groten getale zoemend vlogen om nectar voor de winter te verzamelen.

Met een extra lus liep ik naar huis terug. Het gewicht was stabiel gebleven op 67,7 kilo, de bloeddruk was vanmorgen 132 om 75 en na het uitzweten 113 om 68. Het halveren van de hydrochloorthiazide zorgt toch voor een stijging van de bloeddruk met ongeveer 10 punten. Maar gezien de 238 om 130, die ooit bij mij gemeten is, is er grosso modo nog steeds sprake van een halvering.

Ik ben er tevreden mee.

Geen opmerkingen: