woensdag 4 juli 2012

Noordzeeroute

Het Europees kampioenschap voetbal ligt achter ons.

Nu is er weer tijd voor andere leuke dingen. Zoals de Tour de France. Gisteren was er een etappe door een gebied, dat ik redelijk goed ken. Ada en ik hebben 2 keer de Noordzeeroute gefietst naar Boulogne-sur-Mer. De eerste keer in 1999 met onze 4 kinderen, 10 jaar later samen.

Wij wisten dus, dat het slot van de etappe door heuvelachtig terrein zou voeren. Er zitten pittige klimmen tussen, zoals wij al eerder hadden ervaren.
Maar het is er prachtig!

Wat ook prachtig was, was de uitslag van de etappe. Naast etappewinnaar Peter Sagan had ik nog 3 renners uit mijn Tourploeg bij de eerste 20 en scoorde zodoende 94 punten. Mijn hoogste score tot nu toe.
's Avonds kruiste ik de Noordzeeroute in Katwijk, toen we het stand op liepen ter hoogte van "Het Wantveld". We waren maar met zijn vieren voor de strandtraining. De rest van de droogtrainingsgroep van de IJVL was verhinderd door blessures, schoolactiviteiten of het optreden van Sting in de Ziggodome.

Met Jaap de Gorter, Annerieke van der Beek en Andrea Landman liep ik naar "Huis ter Duin" in Noordwijk, waar we een serie oefeningen afwerkte, alvorens we over het op deze prachtige zomeravond opvallend stille strand terugliepen naar Katwijk-Noord, waar we op het terras van "Het Wantveld" samen met Hen van den Haak nog een gezellige afdronk hadden alvorens we de Noordzeeroute weer kruisten.

Geen opmerkingen: