vrijdag 30 november 2018

Diefstal urinestralen in de doofpot gestopt

Andere tijden sport is een bijzonder leuk programma. Het ontrukt oude sportgebeurtenissen aan de vergetelheid en plaatst ze in de tijd. Zo gaan sportgeschiedenis en cultuurgeschiedenis hand in hand.
Dit keer klinkt de titel van Andere tijden sport wel heel mysterieus: "Diefstal urinestralen in de doofpot gestopt". De aflevering is te zien door HIER TE KLIKKEN.
Nu is een doofpot bedoeld om brandende dingen te laten doven. Urinestralen daar in stoppen werkt natuurlijk nog beter!
De uitzending gaat over de urinestralen van Yvonne van Gennip en Ria Visser, die na de dramatisch verlopen Olympische Spelen in Sarajevo bij het Europees Kampioenschap schaatsen in 1985 wel aansluiting vonden bij de DDR-vrouwen.
De uitzending maakte veel tongen los ook al is de zaak allang verjaard. Ik sluit me volledig aan bij de woorden van Ab Krook: "Triest, er worden schaatsers beschadigd!"
Als dagelijks gebruiker van het op de dopinglijst voorkomende hydrochloorthiazide weet ik daar alles van, ook al heb ik een medisch attest.
Maar waar deze ophef vandaan komt, snap ik niet helemaal. De diefstal van de urinestralen was eenmalig. Het stelt niets voor.
Van mij zijn op diverse momenten urinestralen in het niets verdwenen.....


Geen opmerkingen: