vrijdag 9 maart 2018

Hydrochloorthiazide

Mijn oog viel vanmiddag op een kop op de site van de NOS: Tweede dopinggeval binnen twee maanden in Serie A.
Cagliari-aanvaller João Pedro was betrapt op het gebruik van hydrochloorthizaide. Dat kwam mij bekend voor: het zijn de plaspillen, die ik gebruik.
Ik slik dus, zonder dat ik het wist, een middel, dat voorkomt op de dopinglijst.
Maar daar ik het voorgeschreven heb gekregen van mijn huisarts vanwege hoge bloeddruk, beschik ik over een medisch attest. Dit is de wielerploeg van Sky ter ore gekomen.
Men heeft mij, als ervaringsdeskundige, een contract aangeboden. Ik weet alles van de vochtafdrijvende werking van deze plaspillen.
Ik ben er zonder meer lichtvoetiger door gaan hardlopen. Je hebt 4 tot 6 liter vocht minder mee te zeulen, waardoor je misschien niet sneller, maar dan toch zeker makkelijker loopt. Een voordeel dus.
Maar de eventueel geboekte tijdwinst raak je dubbel en dwars kwijt, doordat je vaker een sanitaire stop moet maken.
Maar ja, dan moet iedereen je wel geloven. Wat dat aangaat heb ik, net als Team Sky, een geloofwaardigheidsprobleem. Gisteren reed ik, na een kleine week trainen op natuurijs met veel wind, bij de "Krasse knarren" sneller dan in de rest van het seizoen.
Maar ja, wie gelooft je als je zegt, dat je hard getraind hebt op de Vogelplas, als bekend is, dat je hydrochloorthiazide slikt....

Geen opmerkingen: