zondag 11 maart 2018

Pink Project

Als je opgegroeid bent in de jaren '60 en '70, dan heb je de gouden jaren van de popmuziek meegemaakt. Nimmer in de muziekgeschiedenis werd de muziekwereld in zo korte tijd zo grondig op zijn kop gezet. Eén van de toonaangevende groepen in die tijd was "Pink Floyd".
Eindeloos heb ik naar de muziek van deze Engelse symfonische rockgroep geluisterd. Ik heb ze slechts eenmaal live gezien in "De Kuip" in Rotterdam.
Met inmiddels 2 overleden leden is de kans om "Pink Floyd" nog live te zien optreden niet bijster groot meer te noemen. Maar gelukkig heb je tegenwoordig prima coverbands, die ook wel tribute bands genoemd worden, die de muziek van legendarische popgroepen nauwgezet kunnen spelen.
Eén zo'n groep luistert naar de naam "Pink Project".
Gisterenavond fietste ik naar station Leiden Centraal, waar ik de trein naar Nieuw-Vennep nam. Daar werd ik opgepikt door Gert Dol, met wie ik meereed naar "De Meerse" in Hoofddorp. Terwijl Gert en ik daar wachtten op Bas Warnink, die de kaartjes bij zich had, kwamen we zijn zwager en schoonzus Theo en Gerda tegen.
In het gewoel voor de entree van de theaterzaal liepen we Antoine en Lammy Peters en Gerrit Oort tegen het lijf, met wie we in "De Hobbit" heel wat bardiensten hebben gedraaid. Ook vaste Hobbitgangers Anneke Blom en Joop van Egmond waren van de partij.
Het concert was zelf werkelijk overweldigend. Als je niet beter wist, dan zou je denken, dat je bij een concert van "Pink Floyd" zat.
Eén van de grootste struikelblokken in het repertoire is "The great gig in the sky". De meeste zangeressen halen de hoogste noten niet. "Pink Project" loste dit op door de zangeressen om beurten een toontje hoger te laten zingen.
De klassieker "Shine on you crazy diamond" ontbrak gelukkig niet.
In "Time" zagen we in de video ineens eurobiljetten langskomen in de video op het grote ronde scherm.
In "Pigs" kregen Donald Trump, Kim Jong-un en Recep Tayyip Erdogan het eerbetoon, dat hen toekomt.
De gouwe ouwe "One of these days" met de hypnotiserende baspartij werd ook gespeeld.
Het meest bijzondere vond ik "Echoes", dat helemaal gespeeld werd met op het videoscherm de opname uit "Pink Floyd at Pompeii". De live-muziek klonk terwijl de beelden, die ik op 1 februari 1976 voor het eerst gezien had in "De Hobbit". Het meest kenmerkende geluid van "Pink Floyd", het gitaarspel van David Gilmour, werd vlekkeloos nagespeeld door Ruud Verwijk.
Bij de toegift verscheen een creatie, die zo in een concert van "Pink Floyd" tevoorschijn zou kunnen komen. "Pink Project" is dus net zo innovatief als het origineel.
Mijn advies voor iedere liefhebber van "Pink Floyd" is dus helder. Wil je een leuke avond, bezoek dan een van de concerten van "Pink Project".

Geen opmerkingen: