zondag 18 maart 2018

Pegasus

Pegasus was een gevleugeld paard uit de Griekse mythologie.
Bellerophon doodde het mythische monster Chimaera, rijdend op Pegasus rug.
Van Wil Verbeij hadden we een paar maanden geleden een uitnodiging gehad voor de 50e verjaardag van Annemarie. Dit werd gevierd bij het clubhuis van "Pegasus". Nu komen voorspellingen en profetieën in mythologische verhalen veelvuldig voor. Wat dat aangaat paste de uitnodiging geheel in deze sfeer. Wil schreef in de uitnodiging: "Trek dan wat warmere kleding aan."
Hij had groot gelijk. De gevoelstemperatuur lag door de harde wind op bijna 10 graden onder nul.
Gelukkig konden we in het clubhuis van motorclub "Pegasus"bij de gezellige barbecue redelijk warm blijven, maar doordat de deur telkens open ging werd het nooit echt behaaglijk.
Ada en ik fietsten na de repetitie van de Leidse Koorprojecten door naar het feest. Onder leiding van Wim de Ru werden alle koorstukken, die we op 21 april gaan uitvoeren van de "Misa Criolla" en "Navidad Nuestra" van Ariel Ramirez, doorgezongen. Er werden aardig wat schoonheidsfoutjes uit gehaald. Maar als geheel klonk het wel aardig.
Beide muziekstukken leggen een verbinding tussen hemel en aarde, net als Pegasus deed. De locatie was dus uitstekend gekozen. In het clubhuis had ik het met mijn schaatsvrienden over het schaatsen op natuurijs aan het begin van maart. Voor ons was dat een hemelse ervaring!

Geen opmerkingen: