zondag 11 maart 2018

Nieuwe schoenen

Ieder jaar koop ik voorafgaand aan de marathontraining een paar nieuwe hardloopschoenen. Als je veel lange afstanden loopt, dan is het hebben van een goede demping in de zolen essentieel bij het voorkomen van blessures.
Gisteren had ik met Hans Boers afgesproken om samen hardloopschoenen te gaan kopen. Na 's ochtends in Valkenburg gewerkt te hebben, fietste ik om 2 uur naar restaurant "Cronesteyn". Op de kilometerteller van mijn Batavus Galabier staat de totaalstand na iets meer dan 4 jaar trouwens al op 40.400 kilometer. Toch ieder jaar weer meer dan 10.000 kilometer fietsplezier.
Via de rand van park "Cronesteyn" liepen Hans en ik naar "De Hardloopwinkel". Onderweg kwam ik de "Krasse knarren" Gerrit de Mooij en Feo Lustig tegen, die genoten van het bewolkte maar zachte lenteweer.
Bij "De Hardloopwinkel" waren we niet de enige klanten. Een kwartet anderen was aanwezig om loopschoenen uit te proberen.
Na 3 paar uitgeprobeerd met korte loopjes om de winkel te hebben, viel mijn keuze op hetzelfde schoenen als de afgelopen 2 jaar: Mizuno Wave Horizon.
Ook Hans had blauwe schoenen gekocht. Met de nieuwe schoenen in onze rugzakken liepen we weer terug. Daar we op de terugweg naar restaurant "Cronesteyn" weer over natte bospaden zouden lopen, was dat de handigste manier om de nieuwe schoenen schoon te houden.

Geen opmerkingen: