vrijdag 9 maart 2018

Sjas patat

In het wielrennen heb je de uitdrukking "Sjas patat". Oorspronkelijk komt het uit het Frans: "Chasse patate". Het is een wielrenner, die alleen of met een groepje vanuit het peloton ontsnapt en de oversteek naar de kopgroep wil maken, maar halverwege blijft hangen.
Vanmiddag hadden we de laatste training van de IJVL in de Leidse IJshal. Het was met 30 kinderen, 4 trainers en mijn assistent-trainer Jelle op de binnenbaan volle bak.
Na de warming-up met de hele groep en een paar starts deelden we de groep weer in drieën. Ik had de beginners en deed veel oefeningen met het sturen vanuit de heupen. Probeer maar eens met je rechterheup naar buiten een bocht te lopen. Dat lukt je niet!
Om 20 over 6 hadden we het afsluitende spel: afvaltikkertje. Wie getikt was, viel af en moest van het ijs af. Zodoende was om half 6 de baan leeg en konden we met de hele groep in de kantine patat eten.
Na het eten werden de schaatsdiploma's uitgereikt. Het was een leuk seizoen met veel enthousiaste kinderen. Die glunderende kinderkoppies bij het schaatsen: daar doe je het allemaal voor!

Geen opmerkingen: