vrijdag 30 maart 2018

Faas

De geboorte van je eerste kind is de grootste (en mooiste) verandering in je leven. Maar de geboorte van je eerste kleinkind mag er ook zijn. Vanmorgen werden we gebeld met de mededeling, dat onze kleinzoon Faas om een uur of half 8 geboren was. Voor ons was het dus met recht een Goede Vrijdag.
Na familie en vrienden via telefoon en vooral via mail op de hoogte te hebben gebracht, fietste Ada naar de volkstuin, terwijl ik dat lopend deed. De training voor de marathon van Leiden mag ik niet verwaarlozen.
Na thuis geluncht te hebben fietsten we naar Leiden Centraal, waar we via trein en bus naar het ziekenhuis reisden, waar Faas geboren was. Uiteraard feliciteerden we de kersverse vader en moeder van harte. Op deze Goede Vrijdag wordt het leven doorgegeven. Er wordt altijd maar vanzelfsprekend over gedaan, maar ieder nieuw leven is toch een wonder.
Faas betekent standvastig raadsman. Daar kan deze trotse grootvader zich wel in vinden.
Net als in de omschrijving op Wikipedia van de enige andere persoon met de voornaam Faas die ik ken, Faas Wilkes: "Deze voetballende gentleman wordt gezien als één van de beste en sierlijkste Nederlandse voetballers aller tijden."
Wie denkt er dan niet meteen aan de opa van Faas? Bij DIOS weten ze, hoe sierlijk ik met mijn lange manen de tegenstanders wist te passeren. Zonder bal, dat dan weer wel. Je kunt niet alles hebben in het leven....
Maar gelukkig had Faas een muts op, toen hij om 5 uur het ziekenhuis mocht verlaten. Via de app kreeg ik al de opmerking: "Hij heeft zijn schaatsmuts al op!"
Waarlijk, dit is écht een Goede Vrijdag!

Geen opmerkingen: