dinsdag 27 maart 2018

Rondje Valkenburgse meer

De aanloop naar de marathon van Leiden is begonnen. Waar ik vorige week 3 keer een kleine 10 kilometer gelopen heb, moet ik het duurwerk langzamerhand uit gaan breiden. Over 2 weken staat de eerste 30 kilometer op het programma.
Ik moest de planten op de volkstuin water geven, dus om aan de geplande 12 kilometer te komen kon ik 2 keer op en neer naar de tuin lopen, of ik kon een paar extra slingers maken. Ik koos voor het laatste. Vanaf huis liep ik naar de Rijndijk en vandaar langs het Valkenburgse meer richting Wassenaar. Daar kwam ik Klaas van den Broek tegen, met wie ik menig kilometer in de Leidse IJshal heb geschaatst.
Ik wees hem op de vitrine van IJsclub "Nooitgedacht", die op dit moment te bezichtigen is in "Het Dorpshuis" in Valkenburg. Na een minuut of 5 bijpraten vervolgden we onze weg.
Na de planten in de kas water gegeven te hebben, maakte ik de eerste lus door via het Ammonslaantje voor "Nellesteijn" langs naar de loopbrug over de A44 te rennen. Op dit stuk zag ik aardig wat puttertjes vliegen.
Vogels van mijn soort: mannetjesputters!
Via de ravage rond de aanleg van de Rijnlandroute liep ik weer terug naar huis met in de Stevenshof nog een slinger van een kilometer om de 12 vol te maken.
We zitten immers in de Paasweek, waarin 12 een belangrijke rol speelt. Jezus had 12 discipelen. Nu ben ik niet zo'n volgzaam type, maar het afgeleide van discipel heb ik wel degelijk: discipline. Met name zelfdiscipline. Opgelegde discipline is aan mij niet besteed.
Dus als je een training van 12 kilometer plant, dan maak je die gewoon vol. Dat is gewoon de basishouding, die je moet hebben, als je aan een marathon begint. Als je ergens aan begint, dan maakt je het gewoon af!

Geen opmerkingen: