woensdag 14 maart 2018

Wüst in die Wüste

Wat gaan we in ons land toch geweldig om met onze sporthelden. Een kleine maand geleden genoten we volop van een van de succesvolste Olympische Winterspelen ooit. En dit weekeinde was het volop genieten van het WK allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Met 2 verrassende winnaars nog wel. Meteen werden Sven Kramer en Ireen Wüst in sommige kranten al afgeschreven.
En niet alleen in sommige kranten, ook door de eigen sponsor: Justlease.
Dit doet me denken aan 2006, toen Bob de Jong een gouden medaille won op de 10 kilometer en daarna op zoek mocht naar een andere sponsor. Het lokale bedrijf Bloksma keukens hielp deze stayer door die moeilijke periode heen.
Ook al zullen de sponsoren het nooit hardop zeggen: zowel Wüst als De Jong werden te oud bevonden om nog goede prestaties te kunnen leveren.
Goud op de Olympische Spelen en zilver op het WK allround. Er zijn genoeg sporters, die het met minder moeten doen. Maar ja, in de top van het bedrijfsleven is voldoende opportunisme te vinden om sporthelden meteen af te serveren na bewezen diensten.
De mentaliteit van de topbankiers is niet alleen daar te vinden.
Teneinde de imagoschade rond "good old"Ireen te beperken, stopt Justlease nu maar met de hele schaatsploeg. En zo doolt de sportvrouw, die al 12 jaar lang Nederland heel veel schaatsplezier heeft geboden op topniveau, nu in de woestijn. Of om het in het Duits te zeggen: Wüst in die Wüste.

Geen opmerkingen: