dinsdag 20 november 2018

Uitgesteld feestgedruis

Sinds gisteren is er het nodige te doen rondom de aan te leggen 333-meterbaan in Leiden. Zodoende ontving ik van de secretaris van de Stichting IJshal Leiden het dringende verzoek om dit mailtje onder zoveel mogelijk schaatsers te verspreiden.
BELANGRIJK: De Stichting gaat nog niet inspreken as donderdag 22 nov. bij commissie in Leiden. Door de meest recente ontwikkelingen willen we eerst de besluitvorming in Alphen afwachten. Dit vindt ook plaats as donderdag in stadhuis Alphen om 20.00 uur. Ook hier is het belangrijk zoveel mogelijk schaatsers op de publieke tribune te krijgen. Dus laat je daar zien. De inspraak in Leiden wordt nu 11 december. Details volgen tzt.
Het toenemend feestgedruis bij het Stadhuis van Leiden van aanstaande donderdag wordt dus uitgesteld tot dinsdag 11 december. Hou die datum dus vrij. Mis het niet!
Maar je hoeft je donderdagavond niet te vervelen. Je kunt alvast in de stemming komen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Want met name in Alphen rommelt het.

Gisteren is gemeenteraadslid Peter Bontekoe uit de fractie van Nieuw Elan gezet. Uit welingelichte kringen heb ik vernomen, dat dit komt, doordat dit raadslid uit Boskoop wel voor het meebetalen aan de 333-meterbaan wilde stemmen. Hulde voor dit raadslid, dat niet langer mee wilde spelen met de politieke spelletjes van zijn fractievoorzitter André de Jeu. De mobiele 400-meter indoorschaatsbaan was immers niets anders dan een rookgordijn.
Daarnaast kwam het Leidsch Dagblad met het bericht, dat de Alphense schaatsclubs bereid zijn om 3 ton bij te dragen aan de 333-meterbaan. Geweldig!
Kortom, goed nieuws uit Alphen. Alle schaatsers, die donderdagavond 22 november kunnen: ga, liefst in schaatskleding, naar het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn om de Alphense schaatsclubs te steunen!
Gevoegd bij het nieuws waar Sleutelstad mee kwam, zijn er nog steeds mogelijkheden voor de 333-meterbaan. Hou dus dinsdagavond 11 december vrij voor het uitgesteld toenemend feestgedruis.

Geen opmerkingen: