woensdag 14 november 2018

Toenemend feestgedruis

Weten jullie het nog? Een kleine 2 jaar geleden trokken we massaal naar het Stadhuis in Leiden, toen het er naar uitzag, dat de nieuwe kunstijsbaan ter vervanging van de Leidse IJshal op de tocht kwam te staan.
Natuurlijk waren we boos en dat lieten we merken ook, maar dat deden we op een waardige manier, die veel goodwill heeft gekweekt bij de gemeenteraadsleden.
Maar onze massale aanwezigheid zorgde ook voor dat andere handelsmerk van schaatsers: een gezellige sfeer zonder wanklank. Af en toe leek het er meer op, dat we in "Thialf" waren dan in het Leidse Stadhuis.
Welnu, mede dankzij de droogtrainingen op het Stadhuisplein kwam er oktober vorig jaar onverwachts de doorbraak, waar we op hoopten.
Leiden legt definitief een 250-meterbaan aan bij zwembad "De Vliet" en een 333-meterbaan, als de omliggende gemeenten mee zouden betalen.. Kunstijs in de Leidse regio was gered!
Alles leek goed te gaan tot Alphen aan den Rijn en Katwijk roet in het eten gooiden. Vooral Nieuw Elan speelde een kwalijke rol. Zodoende leek het  eind oktober over en uit voor de 333-meterbaan.
Maar een dag later glooide er nieuwe hoop. Een hoop, die groeit, omdat Leiderdorp op het punt staat om maandag haar bijdrage aan de 333-meterbaan definitief te maken.
Maar zoals iedere sporter weet: de prijzen worden pas op de eindstreep verdeeld. Het komt aan op de laatste ronden!
Welnu, het moment voor de eindsprint is NU aangebroken. Donderdag 22 november zal de Stichting IJshal Leiden om 20.00 uur inspreken bij de commissie Onderwijs en Sport in Leiden. Kom dus allemaal naar het Stadhuis in Leiden om, liefst in schaatskleding, aanwezig te zijn om de insprekers en de gemeenteraadsleden, die hun nek uitsteken voor de 333-meterbaan, die het meest duurzaam is, een steuntje in de rug te geven als twaalfde man.
Wij kunnen de Leidse politici niks verwijten. Zij hebben hun best gedaan. Maar het zou eeuwig zonde zijn dat door politieke onwil van politici uit de regiogemeenten deze unieke kans aan ons voorbij gaat. Pas over 35 tot 40 jaar komt zo'n kans weer langs.
Laten we ons als schaatsers weer van onze beste kant tonen en zorgen voor een "Thialf"-sfeer. Geen wanklank, maar een overvolle publieke tribune met toenemend feestgedruis.

Geen opmerkingen: