donderdag 23 maart 2017

Droogtraining op het Stadhuisplein of "Billen naar beneden!"

Na een dagje LUMC was ik blij, dat ik vanavond weer kon sporten. Nu heb ieder nadeel wel zijn voordeel: vandaag ben ik in één keer door het eigen risico voor 2017 heen.

Na het avondeten fietste ik naar het Stadhuisplein. Bij het oprijden van de Breestraat kwam ik Jaap de Gorter en zijn vriendin Juul tegen. Gedrieën trapten we naar de openluchtsporthal, waar een veertigtal kinderen en een tiental volwassenen droogtraining kreeg van Jeroen Straathof, de eerste wereldkampioen op de 1500 meter en daarmee de voorloper van Kjeld Nuis.

Beide wereldkampioenen op de schaatsmijl zijn begonnen in de Leidse IJshal. Niet gek voor zo'n recreantenbaan.

Meteen bij de start van de droogtraining kregen we een duidelijke aanwijzing van de trainer: "Billen naar beneden!"

Iedere schaatser weet op dat moment: ik zit niet diep genoeg.

Na een serie oefeningen met het boven het standbeen hangen kwam het pittiger werk: de touwladder. Een serie sprongetjes en snelle stappen werd afgewerkt, terwijl de ijshockeyers en kunstschaatssters andere oefeningen deden, leefden wij ons uit op de touwladder. Er werd rust ingebouwd in de vorm van schaatsstappen, die in een paar vormen werden uitgevoerd.
Daar het om kwart voor 8 al donker was, bouwden we de training af om te voorkomen, dat iemand een blessure opliep.

Met Aukje Kreuger, Gon Schiereck, Marjolein Donkerbroek en Jaap deden we nog wat oefeningen. Het IJVL-kwartet ging touwtjespringen, terwijl ik het statisch zitten prefereerde op deze droogtraining. Een bijzondere trouwens. Met een stuk of 50 toeschouwers hebben we nog nooit zoveel publiek gehad.
De eerste droogtraining van het zomerseizoen zat er op, net als het eerste bokjespringen met Marjolein. Hopelijk zullen er nog veel rare bokkensprongen volgen dit seizoen.

Geen opmerkingen: