dinsdag 14 maart 2017

Kalm aan en rap een beetje

Het is een beetje vreemd als je voor het eerst bewust met een te hoge bloeddruk gaat schaatsen. Vanmorgen had ik deze niet zo gewone ervaring.

Het is mogelijk, dat ik al vele jaren met een hoge bloeddruk sport. De laatste keer voor afgelopen vrijdag, dat de bloeddruk gemeten is, is bij mijn weten in 1993 geweest. Enige tijd gelden dus.
Hoe dan ook: het was verstandig om het kalm aan te doen. Bij intensieve inspanningen gaat de druk omhoog en daar had ik natuurlijk geen behoefte aan. Zodoende was het motto van het twaalftal "Krasse knarren" in de Leidse IJshal vandaag "Kalm aan en rap een beetje".

In het algemeen lag het tempo lager dan gebruikelijk en dat kwam mij vandaag niet slecht uit. Ook de 25 rondjes, die ik traditiegetrouw voor mijn rekening nam, ging lekker. Wat dat aangaat kan ik in ieder geval zeggen, dat ik lekker gereden heb.
"De Twee van Breda" wisten bij het laatste blok van 10 rondjes het peloton van 12 schaatsers in 3 blokken uiteen te laten vallen. Vakmanschap is meesterschap!

Wat dat aangaat was het een heel gewone training. Dat gold niet voor het bijkletsen in de kantine. Waar ik vanaf mijn toetreden tot de "Krasse knarren" aan het begin van de eeuw altijd chocolademelk met slagroom nam, daar koos ik nu voor thee.

Ik wil graag gezond blijven sporten!

Geen opmerkingen: