dinsdag 28 maart 2017

Sloop en overloop

Vanmorgen zou ik volgens het marathonschema 7 kilometer gaan lopen. Mijn vrouw vroeg, of ik de planten in de kas op de volkstuin water wilde geven. Natuurlijk wilde ik dat. Zo combineerde ik het nuttige en het aangename.

Langs de A44 liep ik naar de loopbrug over deze snelweg. Daar zag ik, dat café "Maaldrift" gesloopt werd voor Rijksweg 11 West, eufemistisch de Rijnlandroute genoemd.
Een jaar of 10 kwamen Bas Warnink, Joep Kapiteyn, Tim de Beer en ik een keer per kwartaal in café "Maaldrift" bij elkaar om te biljarten, waarbij niet geplande kunststoten ons handelsmerk waren.
Ik liep verder naar de volkstuin, waar ik water uit de tonnen haalden. Daarbij schoot een schroef van de overloop vast van de grote naar de kleine ton. Deze lag op de bodem van de anderhalve meter hoge ton. Daar kon ik niet zo makkelijk bij. Zo lang zijn mijn armen niet.

Ik haalde dus zoveel mogelijk water met gieters uit de grote ton en toen ik klaar was met gieten, kon ik met een tak van een meter lengte de schroef van de bodem af hengelen.

Terug op de heenweg liep ik naar huis na een loop met sloop en overloop.

Geen opmerkingen: