zondag 12 maart 2017

Komen en gaan

Het grote nieuws was niet te missen: IJVL-trots Kjeld Nuis werd dit seizoen wereldkampioen op de 1000 en 1500 meter! Wat een geweldige prestatie! Als zijn thuisclub kunnen we dit natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Daarom gaat de IJVL op zondag 12 maart naar Schiphol om Kjeld te ontvangen. We zullen hem daar met veel toeters en bellen opwachten! Natuurlijk willen we met zoveel mogelijk IJVL-leden aanwezig zijn om Kjeld te feliciteren met zijn overwinning. Dus... komt allen, jong en oud!
Trek je IJVL-kleding aan en neem zoveel mogelijk toeters en spandoeken en dergelijke mee, zodat de IJVL extra goed opvalt.
Aldus dit mailtje van het bestuur van IJssport Vereniging Leiden. Normaal gesproken was ik er bij geweest, maar de laatste dagen zijn ietwat anders verlopen dan gepland. Allereerst was daar de ontdekking van de hoge bloeddruk afgelopen vrijdag. Ineens ga je erg letten op het zout in het eten. Desondanks nam ik vrijdag bij de afsluiting van de schaatstrainingen in de Leidse IJshal wel gewoon patat, maar zaterdag begon de zoutarme periode voor me.

Daar past geen tweede keer fast food in één weekend in. En daar zou het toch op uitdraaien, als ik vanaf de volkstuin om half 6 op het Centraal Station zou moeten zijn om na vanmiddag met mijn vrouw in het heerlijke lentezonnetje op de volkstuin gewerkt te hebben. Daar spotte ik mijn eerste vlinder van dit jaar: een schoenlapper.

Ik verspreidde paardenmest en knipte de laatste boerenkool. Dat was mij wel toevertrouwd. Ik was bij DIOS immers zeer bedreven in boerenkoolvoetbal!


Dus hoe leuk het me ook leek om bij het inhalen van Kjeld Nuis en vermoedelijk ook wereldkampioens sprint Kai Verbij aanwezig te zijn, mijn keuze viel erop om niet opnieuw naar Schiphol te gaan.

Vanmorgen was ik daar al om met Ada onze zoon uit wezen zwaaien.

We wensen hem het allerbeste toe in het prachtige Asturias.

Geen opmerkingen: