woensdag 29 maart 2017

Talentenboek

Men kan van mij een hoop beweren, maar niet dat ik overloop van talent. Desondanks wil deze bibliothecaris graag het talentenboek onder de aandacht brengen.

Het betreft dus zoals te verwachten was niet mijn talentenboek, maar dat van Tijmen Snel.

Zoals jullie mogelijk weten schaatst IJVL-lid Tijmen Snel al een aantal jaar in het gewest Zuid-Holland, dit jaar voor het eerst Regionaal Trainingscentrum Zuidwest met als commerciƫle naam "Healthy Team". Dit seizoen was Tijmen voor het laatste jaar junior en had hij als doel te pieken bij het NK junioren allround in "Thialf". Bij dat NK konden startplaatsen verdiend worden voor het WK junioren in Helsinki.
Dit seizoen lukte zo ongeveer alles, zodat het een topjaar geworden is met als hoogtepunten een tweede plaats op dit NK allround en tweede op de 1500 meter, waarmee hij zich plaats voor het WK in Helsinki. In Finland werd hij met twee andere topsprinters Niek Deelstra en Thijs Govers wereldkampioen op de teamsprint!. Met Chris Huizinga en Marwin Talsma, toppers op de langere afstanden, behaalde hij zilver op de ploegenachtervolging.

Hij heeft ook nog deelgenomen aan twee Worldcups voor junioren met eveneens 1 maal goud op de ploegenachtervolging. Kortom, enorm goede prestaties in de top van Nederland!
En dat smaakt het naar meer, hetgeen natuurlijk geld kost. Tijmen heeft daarom een pagina aangemaakt op talentenboek, een initiatief van Yvonne van Gennip, waar alle toptalenten in Nederland een crowdfundingsactie kunnen beginnen. Hij zoekt steun voor tailormade schaatsen. Let op zijn tegenprestatie: voor 50 euro of meer kan je meedoen aan een clinic die hij begin volgend schaatsseizoen gaat organiseren!

Uiteraard heb ik Tijmen voor € 50,- gesponsord. Het lijkt me als zijn eerste trainer in de Leidse IJshal leuk om les te krijgen van deze wereldkampioen junioren. Volg zoals immer mijn goede voorbeeld. Dan kunnen jullie bij de clinic het verschil zien, want dan schaatst Tijmen snel en Bert breed....

Geen opmerkingen: