vrijdag 3 maart 2017

Triomf der techniek

Alles was netjes geregeld. Vanmorgen zou ik in de Leidse IJshal helpen bij de Elfdorpentocht, daarna zou ik thuis eten en op de fiets naar Valkenburg rijden, waar ik van 2 tot 5 de uitlening in de bibliotheek zou draaien. Om 5 uur zou ik op de fiets springen en weer naar de Vondellaan trappen.
Maar helaas: 10 voor 5 liep de selfservice-automaat vast. Nadat een paar pogingen om deze weer aan de praat te krijgen, mislukt waren, belde ik onze systeembeheerder. Op afstand kreeg Josien het apparaat weer aan de gang. Maar ja, het was dan ook de week van de "Triomf der techniek".

Onder dit motto maakte Philips uit Eindhoven decennia lang reclame voor haar producten.

Alleen ging voor PSV, de afkorting van Philips Sport Vereniging, afgelopen zondag deze vlieger niet op. In "De Kuip" ging PSV kopje onder tegen Feyenoord dankzij de nieuwste doellijntechnologie.

Voor de Rotterdammers gold: na het zuur het Zoet.
Om 5 over 5 zat ik eindelijk op de fiets, waardoor ik alles op een holletje en een drafje moest doen in de IJshal. Gelukkig had Margreet Hetebrij de pilonnen al uit de kast gehaald, zodat we toch nog op tijd konden beginnen aan de laatste schaatsles van de Krokusvakantie.
Daar er diverse kinderen een broertje of zusje of een vriendje of vriendinnetje hadden meegenomen, hadden we ondanks de afwezigheid van een aantal kinderen toch nog 30 jonge schaatsers op het ijs, die we een leuke training gaven met verschillende technieken.

Na de fantastische shorttrackactie van Kai Verbij, waarmee hij een val voorkwam, liet ik de kinderen, om te laten merken hoe moeilijk dit is, deze actie uitproberen. Tot mijn stomme verbazing lukte dit Floris Aleman heel goed. Dit was voor deze schaatser een heuse triomf der techniek!

Geen opmerkingen: