woensdag 15 maart 2017

Roze pillen

Vanmorgen moest ik terug naar de dokter om te kijken, of de bloeddruk al gedaald was. Op weg er naar toe deed ik wat 82% van de kiesgerechtigden gedaan heeft: stemmen. Maar in tegenstelling tot bij de Tweede Kamerverkiezingen kreeg ik de uitslag meteen te horen. En ik moet zeggen: dat viel niet mee. De onderdruk was wat gedaald, maar de bovendruk was onverminderd hoog gebleven. De dosering van de roze pillen werd verdubbeld.

Naast dit vervelende nieuws, was er wel wat positiefs. Ik kan vrijdag gewoon de Bert Grotenhuis Bokaal gaan rijden: "Bewegen is goed. Als je het maar rustig doet."
Nou, dat was ik zelf al van plan.
De marathon kan ik ook gewoon lopen, zij het in aangepast tempo. Ach, dan doe ik er toch gewoon een half uur langer over.
Om vandaag wat aan beweging te doen, heb ik naast mijn werk in het stembureau aan de Hoorneslaan en de Schelpendam in totaal 60 kilometer gefietst, doordat ik 's avonds met Ada naar Joep in Hillegom ben gereden.

Volgende week moet ik terug voor controle, of de bloeddruk met de dubbele dosering wel gaat dalen. Anders krijg ik vochtafdrijvende pillen erbij. In Jip en Janneke-taal: plaspillen. Dat is vervelend nieuws. Vooral voor degenen, met wie ik op natuurijs ga schaatsen.
Bij koud weer, en dat is het in het algemeen als er natuurijs ligt, moet ik sowieso al behoorlijk vaak plassen. Kou werkt bij mij op mijn blaas. Mijn Elfstedenmaten weten er alles van. Met plaspillen erbij ga ik een bijzonder Elfstedenrecord met gemak breken.

Geen opmerkingen: