vrijdag 27 oktober 2017

Euforische training

In een euforische stemming fietste ik vanmiddag naar de Vondellaan, waar ik om kwart over 4 schaatsles zou geven voor de buitenschoolse sport en aansluitend voor de IJVL. Bij de Leidse IJshal aangekomen feliciteerden de schaatsers elkaar. Na 12 jaar lobbyen en goodwill kweken bij de gemeenteraad van Leiden, dat begon met een ingezonden brief in het Leidsch Dagblad, is gisteren eindelijk de beslissing gevallen om in ieder geval een 250-meterbaan bij zwembad "De Vliet".
In de voormalige "Ton Menken IJsbaan" waren vanmorgen filmopnamen gemaakt, die vanavond op TV West werden uitgezonden. De 250-meterbaan is eindelijk veiliggesteld. Nu kunnen we als schaatsers in de Leidse regio aan de slag om de 333-meterbaan over de streep te trekken. Zo'n kans krijgen we nooit meer. Dus schaatsers uit de omliggende gemeenten: aan de slag om jullie gemeenteraden zo ver te krijgen om van de 250 meter 333 meter te maken.
Daarbij kom je natuurlijk veel overtuigender over, als je niet alleen je hand ophoudt bij de gemeente, maar als je zelf ook daadwerkelijk een steentje bijdraagt door Schaatsmaat te worden.
Nu Leiden definitief een nieuwe ijsbaan aanlegt, kun je met een gerust hart bijdragen. Het wordt geen water naar de zee dragen!
Het spreekt voor zich, dat in deze stemming de twee trainingen prima verliepen. Zelfs de mislukte 1500 meters op het Nederlands kampioenschap van de IJVL-clubleden Kjeld Nuis en Tijmen Snel mochten de pret niet drukken. De toekomst van de schaatssport in de Leidse regio is veiliggesteld!

Geen opmerkingen: