vrijdag 20 oktober 2017

Terugsturen

Na alle meteorologische hoogstandjes van de afgelopen week tapte het weer vandaag uit een totaal ander vaatje. Waar het gisteren nog volop nazomer was, daar was het vandaag ronduit herfst.
Vandaag had ik een andere werkdag dan normaal. Vanmorgen fietste ik naar de Leidse IJshal waar ik voor de vierde keer deze week meedeed met de instuif voor kinderen. Samen met Jacob Vredenborg had ik een groep van 11 kinderen, die we de start in allerlei vormen , waaronder zittend op het ijs, oefenden. In het tweede deel van de schaatsles lag de nadruk op het terugsturen van de schaats.

Met de clownsstap als basisoefening om de druk achterop goed te krijgen, konden de kinderen merken, dat je dan veel wendbaarder bent. Het terugsturen heb je nodig om de zijwaartse afzet goed uit te kunnen voeren.
Na vanmiddag in de bibliotheek van Valkenburg te hebben gewerkt, gaf ik deze oefeningen samen met Aukje Kreuger bij de middagtraining van de IJVL. Dat is het grote voordeel als je op een dag een tweetal trainingen voor dezelfde doelgroep mag geven.
Natuurlijk zaten er verschillen tussen de twee lessen. Vanmorgen sloten we af met tweelingtikkertje, vanmiddag met curling en stoelendans met pilonnen.
Waar geen verschil in zat was het weer. Van de 5 fietsritjes van vandaag was het bij vier ervan nodig om de regenbroek aan te trekken. Als we de buien terug konden sturen....

Geen opmerkingen: